Γιατί…


Ποιός είναι ο στόχος;

Το πρόγραμμα «η Αγία Γραφή για Κάθε Σπίτι» ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2004 με τον εξής βασικό στόχο: κάθε Ελληνική οικογένεια να αποκτήσει μια Καινή Διαθήκη στο σπίτι της. Με αυτό τον τρόπο, ο κάθε Έλληνας και η κάθε Ελληνίδα αποκτούν άμεση πρόσβαση στον Λόγο του Θεού, κι έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την αλήθεια του ευαγγελίου μέσα από την προσωπική ανάγνωση.

Το κίνητρό μας είναι να φέρουμε τον σύγχρονο Έλληνα κι Ελληνίδα σε επαφή με την Αγία Γραφή. Ενώ από τη μια υπάρχουν πολλοί Έλληνες που επιθυμούν να γνωρίσουν καλύτερα τον Κύριο Ιησού Χριστό, και τον Τριαδικό Θεό στον οποίο πιστεύουμε, από την άλλη υπάρχει ένα βασικό εμπόδιο: η έλλειψη πρόσβασης στον Λόγο του Θεού. Έτσι, πολλοί Έλληνες που θέλουν να διαβάσουν την Καινή Διαθήκη, δεν γνωρίζουν ότι υπάρχει μετάφραση στη δημοτική εγκεκριμένη από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδας, κι αν το γνωρίζουν, δεν έχουν κάποιο αντίγραφο στο σπίτι τους. Η ανάγκη αυτή μας κινητοποίησε στην απόφαση να δωρίσουμε μια Καινή Διαθήκη σε κάθε Ελληνικό σπίτι.

Γιατί η Καινή Διαθήκη;

Η Καινή Διαθήκη αποτελεί μέρος της Αγίας Γραφής και είναι ο θεόπνευστος Λόγος του Θεού για κάθε άνθρωπο. Περιέχει τα ευαγγέλια, τις Πράξεις των Αποστόλων, τις επιστολές του απ. Παύλου, επιστολές άλλων αποστόλων, και το βιβλίο της Αποκάλυψης του Ιωάννη. Η Καινή Διαθήκη που μοιράζουμε έχει μεταφραστεί στη δημοτική από τους καθηγητές πανεπιστημίου, Π. Βασιλειάδη, Ι. Γαλάνη, Γ. Γαλίτη, και Ι. Καραβιδόπουλο, κι έχει εγκριθεί από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Ιστορία

Από το καλοκαίρι του 2004 μέχρι σήμερα, συντονίζουμε μια ομάδα εθελοντών και δωρίζουμε μια Καινή Διαθήκη σε κάθε Ελληνικό σπίτι. Περπατάμε από σπίτι σε σπίτι, από χωρίο σε χωριό, από πόλη σε πόλη, από νομό σε νομό, και μοιράζουμε τον Λόγο του Θεού σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Η πρόοδος του προγράμματος μέχρι σήμερα:

Το εγχείρημα που ξεκινήσαμε είναι μεγάλο, και καλούμε τον Ελληνικό λαό να το αγκαλιάσει με ενθουσιασμό, και να συμμετέχει σε αυτό ενθαρρύνοντάς μας με έναν καλό λόγο.

→ Πες μας τη γνώμη σου για την Καινή Διαθήκη που μοιράζουμε, εδώ.